Johan on taas sattunut ja tapahtunut. Kesä 2008 treenattiin, treenattiin, treenattiin ja treenattiin. Tosin emäntä oli kevään ja alkukesän kirjaimellisesti heikossa hapessa. Eihän se jaksanut metsässä juosta, kun keuhkokuume teki tepposiaan. Tottista (plääh) se jaksoi jauhaa kotipihalla - tosin juoksuosuuksien jälkeen huilattiin ja kauan.

Uimassa käytiin ja paljon. Onko mitään niin siistiä, kun jahdata tennispalloa vedestä! Voisin uida ja uida vaikka kuinka paljon! Mitähän silloin joskus nuorena tytönhupakkona oikein mietin, kun en veteen uskaltanut. Napsunkin kanssa kesä meni mukavasti. Ei se miulta hirveästi vie aikaa emännältä.

Mutta mennääs asiaan. Meillähän isäntä on isänmaan ystävä ja käy maanpuolustuskursseilla. Olenpa minäkin oppinut muutaman jutun. Nämä tiedot ja taidot ovat äärimmäisen tärkeitä, kun kyse on pelistä nimellä: Lapasen omistus!

1) Kipu on vain tunne - siitä tietää että on elossa

2) Älä näytä heikkouttasi!

Muutama esimerkki: eräänä treeni-iltana tassuun kirpaisi ja pahasti. Jatkoin treenin loppuun muina koirina. Seuraavana aamuna emäntä kiikutti lääkäriin ja kynsi oli tyystin halki. En minä sitä viitsinyt valitella...

Esimerkki 2: jalka murtui (kerron siitä kohta myöhemmin) sattuihan siihen, hitsi vie. Mutta joka aamu on isäntäväelle annettava lahjoja ja ne on vietävä yläkertaan. Sitten vieraissa paikoissa innostuu niin kovasti, että on aivan pakko pomppia. Siinäpä sitten lääkäri ihmetteli minun kivun sieto kykyä.

Ilmeisesti en ole tätä toista kohtaa tarpeeksi hyvin hoitanut, sillä molemmilla kerroilla jouduin ensin lääkäriin ja sitten sairaslomalle. Plääh!

Mutta siis tuo murtuma homma. Sehän meni näin:

Kävelin aivan rauhallisesti aurinkoisena talvipäivänä. Mukana oli Napsun ja Ticon lisäksi myös naapurin rottis Inca. Ja kun siinä aivan varmasti aivan kiltisti pahaa aavistamatta tepsuttelin, niin eikös se Inca loikannut kimppuun. Jostain syystä emäntä väittää, että olin yhtälailla riitaa aloittamassa. Tyhmä, kun ei ymmärrä mitään. No Inca pääsi puremaan jalasta. Sen verta vihlasi, että emäntä soitti taksin (siis isännän) hakemaan. Illan yritin toteuttaa tuota sääntöä numero 2, mutta niin ne vain veivät lääkäriin. Röntgenissä todettiin sen ohuemman luun menneen kokonaan poikki. Nyt sitten on paketti jalassa ja neljän viikon päästä kuulemma katsellaan tarvitseeko jalkaa leikata. Päässä kilisee jo nyt, kun en saa ulkoilla juuri lainkaan.

Olen kovasti yrittänyt pitää pihaamme puhtaana vieraista koirista ja ihmisistä. Olen varmuuden vuoksi ulottanut tämän varmuusalueen myös lähikaduille. Viime keväänä toteutimme Napsun kanssa partiointia aamuyöstä. Kukonlaulun aikaan - kun isäntäväki vielä nukkui - tiirikoimme ulko-oven auki ja lähdimme huolehtimaan heidän turvallisuudestaan. Joku siinä hommassa meni pieleen, kun kolmannen yön jälkeen jouduttiin Napsun kanssa ulkoruokintaan...

Tuo Inca on ollut aiemmin ok tyyppi. Sitä on voinut vähän säikytellä ja aiemmin olen päässyt niskan päälle rettelöhommissa. Incalla on asuin kaverina rotika Kingi. Juuri silloin, kun olin vielä nukutuksesta tokkurassa tämä Kingi tuli meidän pihalle. Eihän se auttanut, kuin hypätä autosta ajamaan Kingi pois. Voimille se otti ja kun tehtävä oli suoritettu niin ajattelin ottaa päiväunet pihatiellä.

Isäntä kantoi meille TAAS valkoisen koiran. Tico on ihan jees. Saa se kyllä tulla seurustelmaan, mutta parempi totella ja kunnioittaa. Mutta Napsusta on tullut härski. Se meinaa varastaa minun lapaset. Lapasten, sukkien, pyyhkeiden ym. tarvikkeien ainoa tehtävä on olla lahjoina isäntäväelle. Ja mitä enemmän pystyn heille lahjoja kantamaan, niin sitä parempi mieli kaikilla. Sitäpaitsi - lapanen lohduttaa. Vaikka jo aikuinen soturi olenkin, niin joskus tarvitsee saada lapanen suuhun , etenkin silloin kun koskee. No tuo Napsu meinaa varastaa nämä lapaset ja vastaavat. Meillä on joka ilta mahdoton lapasenryöstö urakka. Ja tämä paketti jalassa vaikeuttaa hommaa kummasti. Jouduin jo eräänä iltana komentamaan Napsun kokonaan pois olohuoneesta, kun en oikein olisi jaksanut lapasiani vahtia.

On tuo isäntäväkikin kumma. Valkoiset saavat osakseen hellittelyä kuten: Napsu-napukka prinsessa ja Ticotii ukkeli kukkeli. Mutta minulle kuuluu vain TARA!!!! Mitä jos vähän kuono käy pöydällä tai puran roskista tai yritän muuten saada huomiota...